2021-07-22 15:34:47• hírek • Bede Emőke

A szatmári önkormányzat felbontaná a strandot üzemeltető céggel kötött szerződést - VIDEÓ

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala felbontja a városi strandot üzemeltető Beny Alex Kft.-vel kötött koncessziós szerződést – erről maga Kereskényi Gábor városvezető nyilatkozott a Helyi Tanács havi ülése előtt.

„Szeretnénk, ha a városi strand ismét elérhetővé válna a szatmáriak számára, ezért a polgármesteri hivatal kérelmezni fogja az önkormányzat és a Beny Alex között köttetett koncessziós szerződés felbontását. [...] A szerződést vizsgáló bizottság egyetértett abban, hogy a cég nem teljesítette a vállalt kötelezettségeket” – fejtette ki a polgármester, aki több konkrét példát is hozott erre. A cégnek építenie kellett volna egy háromcsillagos termálhotelt, be kellett volna fednie az olimpiai méretű medencét, az újabb medencék építése nem fejeződött be és nem épült meg a hatszintes parkolóház sem.


Kereskényi arra a sokak számára csalódást okozó tényre is felhívta a figyelmet, hogy a strand ebben az évben sem nyitotta meg a kapuit, így a városvezetés úgy véli, legfőbb ideje, hogy a koncessziós szerződést felbontsák, és a strandot ismét a szatmáriak rendelkezésére bocsássák. A polgármester elmondta, nem derült égből villámcsapásként érkező döntésről van szó, hiszen az erről szóló tárgyalások már folynak egy ideje, ennek ellenére, ha a Helyi Tanács rábólint a kontraktus felbontására, ahhoz valószínűleg az érintett cégnek is lesz még egy-két szava. Annál is inkább, mivel a strand jelenlegi üzemeltetője 26 millió lejes kártérítést követel a meg nem térült befektetések miatt.


A polgármester leszögezte, hogy e követeléssel az önkormányzat nem ért egyet, hiszen a szerződésben pontosan rögzített vállalásokat a Beny Alex nem teljesítette. Amennyiben a felek nem tudnak megegyezni e tekintetben, úgy az ügy bíróságra kerülhet. A hivatal azonban elkötelezte magát amellett, hogy visszaveszi a strandot még akkor is, ha ezt egy pereskedés fogja megelőzni. Arról azonban, hogy ez a procedúra mennyi időt emészthet fel, Kereskényi Gábor nem bocsátkozott becslésekbe.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: